Ajuin

Boek

Ajuin als balsem voor pijn

Artieste Sara Vermeylen en grafisch vormgeefster Tina De Souter brachten vorig jaar samen ‘Ajuin’ uit. Het boek brengt een emotioneel gelaagd relaas over pijn en troost aan de hand van tekeningen en verhalen. Wij verzorgden de uitwerking, laag per laag en met vooral blijdschap tot gevolg.

Striemende emotionaliteit

Niets is zo gelaagd als pijn. Tenzij een ui, waarvan de rokken zich als pijnlijke emoties om het troostend hart sluiten. Om dat te bereiken, moet je laag na laag afpellen. Bij ons mensen is het net zo. Met dat idee gingen artieste Sara Vermeylen en grafisch vormgeefster Tina De Souter aan de haal. Zij maakten samen het boek ‘Ajuin’, een neerslag van Sara’s interactieve expo ‘Stay Between the Lines’ uit 2017. Tijdens dat negendaags sociaal-artistiek experiment nodigde zij de bezoekers uit om in te gaan op het thema ‘troost’. De verhalen die daaruit voortkwamen, werden in woord en beeld gereconstrueerd in Ajuin.

Object
Boek

Druktechniek
Digitaal

Veredeling
Foliedruk
Garenloos gebonden

Papier
Multi Design

(Papier)gevoelig boek

Een boek als balsem voor angst, pijn en schuld. Dat is Ajuin, dat tentoongesteld werd tijdens ‘REM – Sleep of Reason’. Sara maakte en selecteerde de tekeningen. Tina verzorgde de fotografie, opmaak en algemene look-and-feel. Het geheel oogt sereen. Zwart en wit zijn de symbolische kleuren. Die gevoeligheid volgt ook de afwerking. De papierkeuze voor cover en binnenwerk viel op MultiDesign® van Papyrus, dat zich kenmerkt door een mat oppervlak en rijk papiergevoel. In contrast met de zachte toon kreeg de titel een glanzend felblauw accent dankzij foliedruk.

Sara Vermeylen: “We zijn ontzettend blij met het resultaat. Deze samenwerking voedt de honger naar meer. Vanaf de eerste vergadering toonde Buroform het inzicht om te verstaan waar wij naartoe wilden. Elke vraag werd beantwoord, elk voorstel sloot aan bij het grote idee achter het boek. Dit is professionele begeleiding zoals het hoort, van start tot finish.”

Een boek als balsem voor angst, pijn en schuld.
Dat is Ajuin.

“We zijn ontzettend blij met het resultaat. Deze samenwerking voedt de honger naar meer. Dit is professionele begeleiding zoals het hoort, van start tot finish.”